Guide: Att hitta billiga lån

Att hitta ett billigt lån kan vara svårt och därför har vi skrivit en guide som du kan följa för att hitta det billigaste lånet.

Men för det första, vad är egentligen ett billigt lån? Kort och gott så är ett billigt lån är det lånet med lägst effektiv ränta och med en kort amorteringstid.

Bestäm vilket typ av lån du vill ha & jämför lån

När du har bestämt dig för att låna pengar ska du inte välja den första bästa långivaren du hittar. Genom att jämföra långivare mot varandra kan du hitta den långivare som kan ge dig ett lån med lägst effektiv ränta. Alltså, att jämföra lån mot varandra är det viktigaste steget för att hitta ett billigt lån.

Påverka din ränta & ekonomiska situation

Det är inte gratis att ta ett lån och du betalar tillbaka genom räntor. Därför om du hittar ett lån med en låg effektiv ränta du har hittat ett billigt lån. Beroende på hur dina förutsättningar ser ut för återbetalning kommer räntan aningen bli hög eller låg.

Du kan alltså påverka din ränta genom att:

  • Du har en fast inkomst

  • Du ansöker om ett lån tillsammans med en medsökande

  • Du undersöker räntan samt de olika begreppen kring ränta

Samla små lån till ett större lån

Ett annat tips till dig som har massa små lån med höga räntor är att smala dina låna. För har du tidigare en massa små lån liggandes kan det bli väldigt dyrt och det kan därför vara en bra idé att samla dina lån. Att samla dina lån betyder att du tar ett större lån som du sedan använder för att betala tillbaka de små lånen. Detta blir en billigare lösningen eftersom ett större lån oftast har en lägre ränta än ett mindre lån.

Undersök andra utgifter

Du ska också vara uppmärksam på andra utgifter som kommer med att låna pengar. Ofta är det ett engångsbelopp som ska betalas i samband med att du tar lånet. Det är alltså alltid viktigt att läsa det finstilta och se övriga utgifter som kommer med lånet som kan vara aviavgifter och uppläggningsavgifter.

Genom att följa dessa tips och inte bara välja det först bästa lån du hittar ökar du dina chanser för att hitta ett billigt lån.

Här kan du läsa mer och jämföra billiga lån.